Behandlingar för huvud och ansikte

hudvårdDet är viktigt att ta hand om sitt huvud, hår och ansikte. Huvudet är förmodligen den kroppsdel som vi utsätter för mest påfrestningar varje dag med tanke på att det exponeras mot väder, vind, smuts och bakterier med mera. Att ta väl hand om sin främsta representant bör är därför vara en självklarhet för alla, för hur roligt är egentligen slitet hår, rynkor i ansiktet och påsar under ögonen? Nedan finner du några tips och trix på behandlingar som är bra för ditt huvud, ditt ansikte och ditt hår.

Motverka torr hårbotten med hemmagjord fruktkräm

Lider du av torr hårbotten? Här kommer ett specialrecept som du enkelt kan slänga ihop hemma i köket när du har lite tid över. Receptet är välbeprövat med gott resultat, och det du behöver är följande: En halv banan, en halv avokado och en matsked honung. Mosa frukterna och blanda sedan ihop allt noggrant till en tjock röra. Massera sedan in den hemmagjorda hudkrämen i din hårbotten och låt behandlingen verka i omkring 20 minuter innan du sköljer ur behandlingen.

Ansiktsbehandling för olika hudtyper

Det finns behandlingar som hjälper mot olika hudtyper, och de tre vanligaste hudproblemen i ansiktet är antingen torr hud, fet hud eller finnar. Lyckligtvis finns det behandlingar som motverkar alla dessa problem. Den som lider av torr hud måste använda en återfuktande ansiktsbehandling innehållandes kollagen, vitaminer och mineraler. Kollagen är ett av kroppens naturliga fiberprotein och utgör omkring 33% av allt protein hos människor.
Om du lider av fet hy bör du använda en ansiktsmask innehållandes exempelvis havsväxter. Havsväxter och sjögräs har nämligen en förmåga att suga upp oljig och fet hy samtidigt som växterna kan bidra till hudens återfuktning. Den som lider av fet hy kan även testa att använda en så kallad “svart rengöringsmask” som rengör ansiktets porer på djupet och tar bort smuts, pormaskar och andra orenheter som vanligtvis bidrar till fet hy. Oljig hy och finnar går nämligen hand i hand eftersom pormaskarna trivs och frodas i den feta hyn. När man sedan försöker klämma pormaskarna är risken stor för inflammation, och det är då finnarna dyker upp.

Vegansk hårvård

Som du säkert känner till så testas många produkter på djur och dessa tester/djurförsök har uppmärksammats mer och mer över hela världen. För dig som tycker det är viktigt med produkter som ej testats på djur så finns det mycket bra alternativ, s.k vegansk hårvård. Det finns även butiker som specialiserat sig på dessa produkter, t.ex Tantens Gröna i Uppsala.

Post Navigation