En ny upplevelse på Malta

St Julians MaltaJag befinner mig just nu på den underbara ön Malta där jag snart spenderat en vecka i härlig värme och sol. Jag har spenderat mestadels av min tid i och runt St Julians som i mitt tycke är den finaste delen av Malta. Sliema är också fint men om man vill ha lite fart och fläkt så är St Julians helt klart bäst.

I St Julians finns mysiga gator, underbara restauranger, en vacker marina och riktigt bra nattklubbar där det är håll igång ända till morgonen. Det finns egentligen inte mycket jag saknar, förutom ett köpcentrum, men med tanke på det underbara vädret så vill man vara ute och sola så mycket som möjligt.

Sol, bad och slitna hårtoppar

Vädret är helt fantastiskt på ön vid denna tiden, vilket leder till mycket sol och bad på stranden. Eftersom jag inte toppat mitt hår på ett tag så sökte jag upp en frisörsalong i St Julians för att ta bort de slitna topparna som skulle blivit ännu värre pga allt solande och badande i saltvatten.

En liten gemytlig salong

Jag och ett par kompisar hade precis fikat (läs tagit en drink) på en mysig liten bar utanför kärnan i St Julians. Vi gick upp mot centrum igen längst med små slingriga och backiga gator. Helt plötsligt gick vi förbi en liten men ack så mysig frisörsalong som hette Denise hair Salon.

Jag blev naturligtvis påmind om mitt slitna hår och gick därför in för att se hur salongen såg ut. Min spontana känsla var helt klart gemytlig och jag möttes av en strålande Maltesisk tjej som välkomnade mig in i salongen.

Yrkesskicklighet i världsklass

Jag förklarade att jag ville toppa mitt hår och den trevliga tjejen erbjöd mig genast att sitta ner i frisörstolen. Först var jag lite nervös eftersom jag är otroligt rädd om mitt hår och för att jag aldrig testar nya frisörsalonger annars, vilket gjorde hela upplevelsen ännu mer spännande då det var en helt anonym liten salong på Malta.

Direkt när frisören började klippa så märkte jag att hon hade en enorm kontroll och att hon visste exakt vad hon gjorde, man kunde riktigt se hur hon betraktade mitt hår och mitt ansikte för att få fram den rätta formen på håret. Ca 20-30 minuter senare hade jag ett perfekt toppat hår och jag har nog aldrig varit så nöjd med formen på håret.

Jag måste rekommendera!

Denise hair salon bildFörst och främst så måste jag rekommendera hela ön Malta, som är en fantastisk semester ö. Men jag måste även rekommendera denna underbara och söta lilla frisörsalong som heter Denise Hair Salon, en salong som besitter en otrolig yrkesskicklighet och som dessutom var otroligt billigt.

Om du också åker till Malta någon gång så ska du absolut besöka denna lilla salong som finns strax nedanför kärnan i St Julians.

Edit:
Efter ytterligare ett besök på Malta så upptäckte jag att Denise Hair salon har upphört och har nu en ny ägare som jag inte testade.

Post Navigation