Hårvård

Du är inte ensam om att vilja ha ett långt och vackert hår. Det kräver dock en hel del tålamod och bra hårvård, för det ska ju inte bara bli långt, det ska vara fint också. Om du skaffar hårförlängningar så måste du ändå fortsätta att sköta om ditt riktiga hår och även in hårförlängning. Under tiden som du använder hårförlängningar så kan du spara ditt riktiga hår och på sikt få ditt egna hår att bli riktigt långt.

Var försiktig med håret.
Det är viktigt att du är försiktig med håret för att det ska både bli och förbli vackert. Undvik att slita på håret så mycket du kan genom att t.ex inte tvätta det för ofta, att inte borsta det när det är blött, avstå så mycket som möjligt ifrån värmestyling och försök att sätta upp håret i flätor, svans eller knutar när du är hemma.

Vårda ditt hår med rätt hårvårdsprodukter.
Vårda håret med hårvårdsprodukter av hög kvalitet från t.ex Glamaholic,Beautynet eller UnikHårvård. Balsam bör användas varje gång du tvättar håret och hårinpackning bör användas varannan gång. Kolla gärna innehållförteckningen på hårvårdsprodukterna så att de inte innehåller sulfater, dessa har en tendens att torka ut håret. Även fast det bär emot så bör du klippa topparna ganska ofta, för det mår håret bra av. Massage av hårbotten är bra för blodcirkulationen, vilket gör att hårsäckarna kan öka sin aktivitet, dessutom är det skönt och avslappnande.
Se till att köpa riktigt bra hårvårdsprodukter, så får du ett vackert hår som både känns och syns.

Beautynet

Tänk på din kosthållning.
Din kost är väldigt viktig för din hårvård, för håret behöver rätt byggstenar för produktionen. Variera din kost med nyttig mat som innehåller B- och E-vitaminer samt mycket protein, då får håret den näring det behöver för att hela tiden reparera sig och växa. Omega-3 är också mycket bra för håret men även för kroppen och din hälsa. Nedan ser du vad du kan äta för att få ett bra intag av ovanstående ämnen.
– Omega-3: Fisk och kosttillskott.
– Protein: Kött, kyckling, fisk, mejeriprodukter, kosttillskott.
– Vitamin B och E: Fås lättast genom att äta vitamintabletter. Dessa ämnen är även bra för din vikt så du har inget att förlora!

Vårda din hårförlängning.
Börja med att Kamma din hårförlängning, gärna med en skonsam borste så att alla tovor försvinner.
Använd ljummet vatten för att fukta hårförlängningen inför tvättning.
Applicera ett skonsamt schampo och massera in det försiktigt i löshåret.
Skölj ur schampot samtidigt som du drar fingrarna försiktigt genom håret.
Använd sedan balsam, det underlättar när du ska kamma ut håret när det har torkat, löshåret blir även mjukare och mer glansigt av balsam.
Borsta hårförlängningen försiktigt igen där du har sköljt ur det.
Låt löshåret sedan hänga och självtorka för att sedan borsta det försiktigt igen innan du sätter i det i ditt riktiga hår.
Tvätta inte din hårförlängning för ofta. 1-2 gånger i veckan är lagom, annars torkar det ut för snabbt och blir slitet.
Tillsätt gärna keratin i hårförlängningen för att förhindra att det torkar ut. Keratin produceras naturligt i vårt riktiga hår men ej i ditt löshår.

Värt att veta om hår.
– Det tar tid för hår att växa, i genomsnitt växer håret ca 1 cm i månaden eller 0,33 mm per dag, men det kan också variera något.

– Vanligtvis växer håret snabbare på hjässan än i hårfästet.

– Varje hårsäck producerar bara ca 20 hår under en hel livstid.

– Hårsäckens form är helt avgörande för om håret blir rakt eller krulligt. Raka hårsäckar ger rakt hår och böjda ger krulligt.

– Formen på håret är oftast genetiskt men kan faktiskt ändras något med tiden.

– Vi har mellan 80.000 – 160.000 hårstrån och vanligtvis tappar man upp till 100 hår varje dag.

– Ca 85 % av alla hårsäckar är aktiva medan ca 15 % är vilande.

– Håret tunnas ut när en större andel hårsäckar går i vila eller blir inaktiva. Kända anledningar kan vara att man drabbats av en hårsjukdom eller andra vardagliga orsaker som stress och dålig kost.